Medlemssymposium 2019

Medlemssymposium
27-28 april

SHFs vårsymposium blir såklart av detta år också! Samma plats som senaste åren. Husby skola på Munsö (Ekerö)

Boka upp sista helgen i april, 27-28/4, möjlighet finns att övernatta redan från fredagen. Grillning, bastu, trevligt umgänge och spännande föreläsningar utlovas.

Föreläsare denna gång är Marius Burger (Sydafrika) och Jan Dohnal (Tjeckien) (bilder ovan)

Marius Burger är biolog och bor i Kapstaden, Sydafrika. Han har arbetat med karteringsarbete av amfibier och reptiler i hela Sydafrika där han även organiserat volontärgrupper som hjälpt till.

Han har även tidigare jobbat mycket på Madagaskar där han varit ca 25 gånger. Där har han inventerat herpetofaunan, beskrivit nya arter, arbetat som reseledare för naturresor mm. Han har även fått en groda på Madagascar uppkallad efter sig: Boophis burgeri Glaw & Vences, 1994.

Just nu arbetar han huvudsakligen med miljökonsekvensutredningar för gruvföretag, främst i Kongo och Gabon men även andra afrikanska länder som Sydafrika, Etiopien mm. Det han gör då är att inventera herpetofaunan i området och sedan beskriva hur den kommer att påverkas av gruvaktiviteterna.

Jan Dohnal, jobbar på Zoo Plzen i Tjeckien med giftormar.
För tre år sedan var Jan hos oss ute på Munsö och föreläste om sitt Montivipera-projekt i Iran som pågått 2014-2019. Och han kommer denna gång berätta vad som hänt där sedan dess, samt reseföredrag om Costa rica där han varit nyligen och vad hans senaste planer och projekt är.

För er som önskar sova över ta med madrass/ liggunderlag och sovsäck eller liknande.
Anmäl gärna specialkost i god tid före, och även andra önskemål/frågor. Maila oss på info@sthlm-herp.net

Varmt välkomna!
//Symposiegruppen SHF