Medlemssymposium 2019

Medlemssymposium
27-28 april

Sista helgen i april, 27-28/4, med möjlighet att övernatta redan från fredagen. Grillning, bastu, trevligt umgänge och spännande föreläsningar utlovas.

Föreläsare denna gång är Marius Burger (Sydafrika) och Jan Dohnal (Tjeckien)

Marius Burger är biolog och bor i Kapstaden, Sydafrika. Han har arbetat med karteringsarbete av amfibier och reptiler i hela Sydafrika där han även organiserat volontärgrupper. Han har även jobbat mycket på Madagaskar där han varit c:a 25 gånger. Där har han inventerat herpetofaunan, beskrivit nya arter, arbetat som reseledare för naturresor etc. Han har även fått en groda på Madagascar uppkallad efter sig: Boophis burgeri. För tillfället arbetar han huvudsakligen med miljökonsekvensutredningar för gruvföretag, främst i Kongo och Gabon men även andra afrikanska länder som Sydafrika, Etiopien m.fl. Där inventeras områdets herpetofaunan och hur den kommer att påverkas av gruvorna.

Jan Dohnal, jobbar på Zoo Plzen i Tjeckien. För tre år sedan var Jan hos oss ute på Munsö och föreläste om sitt Montivipera-projekt i Iran som pågått 2014-2019. Han kommer denna gång berätta vad som hänt sedan dess och vad hans nya planer är.

ANMÄLAN KRÄVS:
Senast måndag 22/4 vill vi ha er anmälan för att kunna planera helgen. Fyll i formuläret här för att göra din anmälan: https://goo.gl/forms/SUFYNTQUg90wh82g1

Varmt välkomna!
//Symposiegruppen SHF