Expo Stockholm 25 september 2004
av Simon Kärvemo

Jaha, då var det avklarat – Expo Stockholm 2004, och det blev även detta år en succé. Dörrarna slogs upp och ett hundratal förväntansfulla herpetologer hängde på låset strax innan 10. Alla borden bokade med tillhörande försäljare som troget väntade in sina kunder. En bra blanding av alla slags herptiler i alla storlekar och tillbehör i en massa kulörta färger. De två gymnastiksalarna blev strax fyllda med människor, och det mojnade inte av förrän kl 15:00 då portarna slogs igen.

Då var det dags för vår (SHR:s) kongress. Ett 40-tal människor kom till detta möte som visade stor positivitet för SHR, att vi måste jobba för att få SHR och Snoken att gå runt, för som det är idag så har vi inte råd med Snoken-tidningen, så mycket av snacket kretsade kring denna. Därför är vi tvungna att höja medlemsavgiften för första gången på tio år, till 280:-, då går hälften som vanligt till lokalföreningen. Detta klubbades igenom.

Björn Thinning kom dessutom med två genomtänkta förslag som blev emottagna med applåder: det ena handlade om att SHR:s hemsida måste utvecklas till bl.a. en hemsida som blir väl besökt, med ett seriöst forum, användarnamn och dylikt. Johan Drejenstam tog åt sig uppdraget med denna, han behöver dock webb-designtips. Det andra förslaget var att utforma en vandrande herpetologisk fotoutställning som ska gå runt bland lokalföreningarna. Detta kan dra in några kronor till SHR och allt blir förhoppningsvis frid och fröjd.

Rickard Malmström (UHF) tog upp en förslag om ett SHR-symposium, med lite tyngre föredragshållare, och utformade därmed en symposiegrupp. Sist men absolut inte minst blev det kvällsarrangemang med Tobbe Helins mycket underhållande föredrag om herpetologisk resa och om ”yellow phase”-rutpyton med nostalgiska tidningsutklipp och bilder. Detta var som sagt mycket trevligt och tacosen smakade utmärkt.

Tack till alla som jobbade och alla besökare. Hoppas vi ses igen på Symposiet 29 januari.