SHF möte 24 augusti 2003
av Björn Thinning

Höstens första möte handlade mycket om ödlor.
Inbjuden föredragshållare var Magnus Forsberg som höll två föredrag. Det första föredraget handlade om en resa som Magnus gjorde till Madagaskar för några år sedan. Många fina bilder visades, framförallt hade Magnus och hans ressällskap hittat många olika kameleonter och daggeckos. Magnus berättade även, på ett underhållande sätt, om att det inte alltid är helt lätt att resa i detta land.

Efter Madagaskar var det dags för kaffe och lite information om vad som kommer att ske i föreningen under hösten, ett mycket spännande och händelserikt program vågar jag lova.

Daggeckos (Phelsuma sp.) handlade kvällens andra föredag om. Magnus har specialiserat sig på dessa mycket vackra ödlor och kunde berätta mycket om deras skötsel och jag tror att många lärde sig mycket nytt.

Månadens djur var Stendactylus petrii, en liten marklevande gecko som Mårten Perneberg hade tagit med sig och visade upp och berättade om. Mårten kunde visa upp både vuxna och ungar i olika storlekar. Som så ofta gick tiden alldeles för fort och man hann inte prata med alla som man ville prata med.