En favorit i repris, förra året blev så lyckat att vi gärna kör det igen.

42205968_299423134204864_6999661176141381632_n

24-25 november med Viking Line Cinderella. Förra gången med en röd tråd, Asien. Denna gång blir det tema Afrikas herpetofauna, med spännande föredrag om både fältresor och terrariehobbyn.

Föreläsare:

Axel Berglund, biolog som arbetar på Skansenakvariet.

Föredrag om kölbuksödlor, Gastropholis prasina, hållning och avel i terrarium.
G. Prasina är en ganska ny ödla i hobbyn som har stor potential att bli en populär art. I det här föredraget berättar Axel berglund om sina erfarenheter av hållning och avel samt lite information om naturhistoria och systematik.

Stefan Andersson, jobbar för närvarande med naturvårdsfrågor i Nyköpings kommun i egenskap av kommunekolog.

Tidigare har Stefan ett långt förflutet inom universitetsvärlden med bla huggormsforskning och undervisning i zoologi och ekologi som arbetsuppgifter. Stefan har bla under 3 vårterminer hållit Herpetologikurser på Högskolan i Skövde. Terrariehobbyn började de första åren av 80-talet och har fortsatt oavbrutet sedan dess. Stefan är medlem av SHR sedan 1983.
Föredrag om Pannkakssköldpaddan, mina erfarenheter efter sjutton år med världens plattaste sköldpadda

Mattias Almqvist
Djur och natur i allmänhet och herpetologi i synnerhet har varit mitt stora intresse sedan barnsben, vilket också ledde till att jag läste biologlinjen vid Stockholms universitet under 1990-talet. Efter det har jag pluggat journalistik och idag frilansar jag, tillsammans med min sambo, med fokus på djur och natur.

Under ett par resor till södra Afrika under 90-talet besökte jag flera länder och områden runt subkontinenten och när jag pluggade journalistik på 00-talet passade jag på att göra praktik i Sydafrika för att tillbringa lite mer tid där. Sedan dess har jag varit tillbaka ytterligare en gång, dessvärre den enda med digitalkamera.

I mitt föredrag kommer att jag att berätta mer om södra Afrikas varierade natur och visa exempel på djur och växter som lever där, med fokus på de ormar och ödlor som jag lyckats fånga på bild. Tack vare sitt läge, med de varma havsströmmarna i Indiska Oceanen på ena sidan och Atlantens kalla på den andra, plus strategiskt belägna bergsområden, kan södra Afrika uppvisa ett oerhört varierat landskap med många skilda naturtyper. Från den snustorra Namiböknen i väst till vad som närmast kan beskrivas som regnskog i de östligaste delarna, med bergshedar, savann och medelhavsliknande biotoper däremellan.

Patric Falck, biologstudent med lång bakgrund inom föreningen.

Fältherping är en stor passion. Denna gång, 2014, gick resan till Uganda, och Patric kommer bjuda på reseberättelser och bildvisning därifrån.


395kr p/p ink allt. Begränsat antal platser!
Då detta redan gått ut till våra medlemmar (via medlemsbladet sidvändaren) har det börjats boka upp i snabb takt. Fyll i formuläret här för att anmäla dig: https://goo.gl/forms/AhfAjXs01LRwHrja2 Senast 26 Oktober!

Detta är för medlemmar eller stödmedlemmar, det kan du enkelt bli https://www.sthlm-herp.net/om-shf/bli-medlem/

För att premiera våra eldsjälar som sliter för att få mässorna att gå runt kör vi detta år 100kr rabatt för varje mässa 2018 du varit funktionär på. (Dvs maximalt 300kr rabatt)